زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

۲۵ درصد طلاق‌ها در خراسان رضوی با سازش منتفی می‌شود | بیشترین دلایل طلاق چیست؟

  • کد خبر: ۲۲۲۱۶۳
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷
۲۵ درصد طلاق‌ها در خراسان رضوی با سازش منتفی می‌شود | بیشترین دلایل طلاق چیست؟
بیش از یک‌پنجم پرونده‌های طلاق در سامانه «تصمیم» به سازش ختم می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، تشکیل حدود ۳۰‌هزار پرونده طلاق در خراسان‌رضوی، آن هم در طول یک‌سال، آمار تلخی از ازدواج‌هایی است که به مرحله فروپاشی رسیده‌اند. در بین این پرونده‌ها آمار‌های تلخ دیگری هم هست؛ از تعداد فرزندان طلاق‌گرفته تا آمار ۶۰‌درصدی زوجه‌های متقاضی طلاق و افزایش طلاق‌های وکالتی در استان؛ با‌این‌حال آمار دلخوش‌کننده‌ای هم در بین حدود ۳۰‌هزار پرونده طلاق دیده می‌شود که مربوط به بازگشت از راه جدایی است. بیش از ۵‌هزار متقاضی که برای طلاق پرونده تشکیل داده بودند، در نهایت با واسطه سامانه «تصمیم» به سازش و بازگشت دوباره به زندگی مشترک رسیده‌اند.

خراسان‌رضوی نخستین استانی بود که سامانه «تصمیم» را از سال‌۹۴ به‌صورت آزمایشی و از سال‌۹۵ به‌صورت رسمی برای تشکیل پرونده‌های طلاق و اجباری کردن مشاوره‌های قبل از طلاق راه‌اندازی کرد تا شاید این سامانه واسطه‌ای برای منصرف کردن زوج‌ها از طلاق و بازگشت به زندگی مشترک باشد. حالا بعد از گذشت حدود یک‌دهه آمار‌ها حکایت از اثرگذاری این سامانه در روند رسیدگی به پرونده‌های طلاق دارد. 

طبق آماری که دستگاه قضایی استان در معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌رضوی از پرونده‌های تشکیل‌شده برای طلاق اعلام می‌کند، بیش از ۵‌هزار زوج در طول سال‌۱۴۰۲ به سازش رسیده‌اند؛ این یعنی بیش از یک‌پنجم از ۳۰‌هزار پرونده تشکیل‌شده برای طلاق در طول سال گذشته، به سازش ختم شده است.

تهیه برنامه عملیاتی یک‌ساله ۱۴۰۳ در راستای کاهش طلاق

مسعود فیروزی که علاوه بر اینکه مدیرکل بهزیستی استان است، رئیس کارگروه طلاق شورای اجتماعی استان نیز هست، درباره فعالیت سامانه «تصمیم» می‌گوید: بهترین لحظات ما در سامانه «تصمیم»، لحظاتی است که زوج‌های متقاضی طلاق با کمک مشاوران ما از تصمیم برای جدایی منصرف می‌شوند و به زندگی مشترکشان بازمی‌گردند.

وی در تشریح روند سامانه «تصمیم» بیان می‌کند: جلسات مشاوره زوج‌های متقاضی طلاق دست‌کم ۴۵‌روز طول می‌کشد. در این ۴۵ روز هم فرصت مشاوره هست، هم فرصت تصمیم و تفکر برای بازگشت به زندگی مشترک. خوشبختانه خروجی مشاوره‌هایی که به زوج‌ها در مشهد و استان داده می‌شود، از میانگین کشوری بالاتر است و حدود ۲۵ درصد پرونده‌ها به سازش ختم می‌شوند.

رئیس کارگروه طلاق شورای اجتماعی استان در‌باره مراکز مشاوره زیر‌پوشش سامانه «تصمیم» نیز اظهار می‌کند: پراکندگی جغرافیایی این مراکز در شهرستان‌های خراسان‌رضوی به‌گونه‌ای است که افراد به‌راحتی دسترسی داشته باشند. حتی در مناطقی که میزان طلاق بالاتر بوده، تعداد این مراکز نیز بیشتر است.

فیروزی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه دوروزه ازدواج و طلاق با حضور نمایندگان هفده دستگاه مختلف در مشهد در دو روز گذشته، می‌گوید: تهیه چارچوب برنامه عملیاتی یک‌ساله‌۱۴۰۳ در راستای کاهش طلاق و به‌تبع آن کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله دستورکار‌های بررسی‌شده در این کارگروه بود.

۱۷ سازمان عضو کارگروه طلاق خراسان‌رضوی‌اند

به گفته رئیس کارگروه طلاق شورای اجتماعی استان، شورای اجتماعی استان هشت کارگروه دارد که یک از آنها کارگروه طلاق است و هفده سازمان که در‌خصوص موضوع طلاق مسئولیت‌هایی را برعهده دارند، عضو این کارگروه‌اند. در جلسات کارگروه طلاق، موضوعات مربوط به حوزه طلاق مورد بحث، بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد و بعد از آن رویکردی جامع تدوین و در اختیار شورای اجتماعی استان قرار می‌گیرد.

فیروزی تأکید می‌کند: باتوجه‌به اینکه ماهیت آسیب‌های اجتماعی همواره در حال تغییر است، نیاز داریم با همفکری نهاد‌های متولی و در راستای مسئولیت‌های سازمانی، در سال جدید برنامه‌ها و طرح‌هایی به‌منظور پیشگیری از طلاق تدوین شود.

بیشترین دلایل طلاق بر‌اساس سامانه «تصمیم»

دکتر غلامحسین حقدادی، روان‌پزشک و از کارشناسان بهزیستی، نیز درباره بیشترین دلایل طلاق بر‌اساس سامانه «تصمیم» به خبرنگار ما می‌گوید: نداشتن مهارت‌های زندگی، اعتیاد، مسئولیت‌پذیرنبودن و روابط فرازناشویی از عمده دلایلی است که بر‌اساس مطالعات و پژوهش‌های میدانی به دست آمده و در سامانه «تصمیم» نیز همین عمده دلایل از سوی زوج‌ها برای درخواست طلاق مطرح می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما که آیا سازش زوج‌هایی که از طریق سامانه «تصمیم» به زندگی برمی‌گردند، پایدار است یا خیر، تأکید می‌کند: از‌آنجایی که کد‌ملی افراد هنگام درخواست طلاق در سامانه «تصمیم» ثبت می‌شود، مشخص شده است که معمولا بازگشت زوج‌هایی را که به سازش رسیده‌اند، نداشته‌ایم و غالبا سازششان پایدار بوده است.

از طرفی خراسان‌رضوی جزو استان‌هایی است که (بر‌خلاف میانگین کشوری که درصد سازش زوج‌ها از طریق سامانه «تصمیم» کمتر از ۱۸‌درصد است) بیش از ۲۵‌درصد سازش داشته است. در‌واقع زوج‌ها با مداخله مشاوران و از طریق سامانه تصمیم، تصمیم به «بله» گفتن دوباره به زندگی مشترک می‌گیرند و امیدواریم شاهد سازش‌های بیشتر زوج‌ها در مسیر پرونده‌ها باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->